Opvolgend boekingsverzoek

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Opvolgend boekingsverzoek

Een opvolgend boekingsverzoek heeft altijd betrekking op een eerder verzonden boekingsverzoek. Het wordt gebruikt bij wijzigingen of aanvullingen op het originele boekingsverzoek.

Met een opvolgend boekingsverzoek stuurt de Koninklijke Marechaussee de vervoerder:

  • een herinnering aan een eerder verzonden boekingsverzoek,
  • een aanvulling op een eerder verzonden boekingsverzoek, of
  • een wijziging op een eerder verzonden boekingsverzoek.

Welke optie van toepassing is staat op het formulier aangekruisd.

Op het opvolgend boekingsverzoek komen verder dezelfde onderwerpen aan de orde als op een regulier boekingsverzoek.

Actie vervoerder

De vervoerder boekt een vlucht volgens de aanwijzingen in het opvolgend boekingsverzoek. Zie voor meer informatie ook onder boekingsverzoek.

Kosten

Bij een herinnering aan een eerder verzonden boekingsverzoek: de kosten die de Nederlandse staat op de vervoerder kan verhalen worden berekend vanaf het originele boekingsverzoek. NB Een opvolgend boekingsverzoek met de optie ‘herinnering’ wordt maximaal één keer verstrekt.

Bij een aanvulling op een eerder gezonden boekingsverzoek: de Nederlandse staat kan mogelijk kosten verhalen vanaf het originele boekingsverzoek. Dit hangt af van de reden van de aanvulling in het boekingsverzoek en is dus voor elk geval anders.

Bij een wijziging op het eerder gezonden boekingsverzoek: de Nederlandse staat kan mogelijk kosten verhalen vanaf het originele boekingsverzoek. Dit hangt af van de reden van de wijziging in het boekingsverzoek en is dus voor elk geval anders.

Mogelijke volgende stap in het proces